כאשר אדם נפגע במהלך העבודה הוא זכאי למצות את זכויותיו מול המוסד לביטוח לאומי בשני מישורים עיקריים:
1. דמי פגיעה: קבלת תשלום עבור ימי המחלה –
75% מהשכר ועד מקסימום של 91 יום.
2. ועדות רפואיות:
כאשר הנפגע סבור שפציעתו עשויה להותיר נזק תמידי, הוא מוזמן לועדות רפואיות של הביטוח הלאומי, שם הוא נבדק על ידי רופאים מומחים, הקובעים האם נגרמה נכות בעקבות התאונה בעבודה ומהו שיעורה.
אנו במשרד מטפלים בלקוחות לכל אורך הדרך, החל ממילוי הטפסים (שלב חשוב וקריטי) ושליחתם לביטוח לאומי, דרך ייצוג בועדות רפואיות בכל הארץ וכלה בהשגת כל הזכויות המגיעות למבוטח.
חשוב לציין, כי על פי חוק, רק עו"ד רשאי לייצג את הנפגע ולטעון בשמו בועדות רפואיות.
בנוסף, לעיתים משולבות בתאונות העבודה תביעות נוספות כגון:
- תאונות דרכים: כאשר המבוטח נפגע בזמן העבודה, בדרכו מהבית לעבודה או בדרכו חזרה מהעבודה לביתו – תאונה זו נחשבת לתאונת עבודה שהיא גם תאונת דרכים. במקרים כגון זה יש לפנות במקביל למוסד לביטוח לאומי וגם לחברת הביטוח.
- תביעות נזיקין: כאשר המבוטח נפגע בזמן העבודה עקב רשלנותו של המעביד או של צד ג', במקרים כאלו ניתן לתבוע בנוסף לביטוח לאומי גם את המזיק.
מאמרים תאונות עבודה
הוכר כנפגע עבודה: האירוע המוחי נגרם כתוצאה מוויכוח בעבודה
טבח שהועסק כעצמאי ב"מרכז יום לקשיש" לקה באירוע מוחי לאחר שהתווכח עם מנהלת המרכז בנוגע לטיב שירותיו. הביטוח הלאומי סרב להכיר בו כנפגע עבודה, אולם הוא לא ויתר על זכויותיו ועתר לבית הדין לעבודה.
צבע נפל מפיגום מאולתר – ויקבל כמיליון שקל
המוסד לביטוח לאומי, שאמור לתמוך בנו בשעת צרה, התעלם לחלוטין ממסמכים שהוגשו לו בעניינה של קשישה הסובלת מאלצהיימר ודמנציה.